Első körben hány db könyvet érdemes gyártatni magánkönyvkiadásban?

A Szerzői könyvkiadás klubban gyakori kérdés, hogy első körben hány darabban gyártasson a szerző könyvet.


Első körben hány db könyvet érdemes gyártatni magánkönyvkiadásban? Nézzük erre a kérdésre a választ több szempontból röviden.


Nyomdai szakemberként azt javaslom, hogy először azt döntsd el, hogy milyen összeget szánsz rá, ehhez társítsunk gyártási paramétereket.
Marketing szakemberként azt javaslom, hogy először indíts el egy igényfelmérést előrendeléssel, hírt adva arról, hogy készül a könyved, kérdezz meg a követőidet, hogy ebbok vagy nyomtatott érdekli-e és a visszajelzések alapján döntsd a nyomtatandó mennyiségről.
Ha még szerzőként nincs követőtáborod, akkor indítsd nyomtatott könyv esetén 48 db-al, ez már jó gyártási áron rendelhető, és a barátok, ismerősök körében árusítsd, és  a visszajelzéseik alapján dönts arról, hogy az utángyártást milyen darabszámmal folytatod.
Nyomdai előkészítőként azt javaslom, hogy először legyen nyomdakész anyagod, ami alapján el tudod indítani a marketinget látványképekkel. 
Igen, ahogy látod végső soron a döntés a szerzőé, de mindig érdemes praktikus, logikus szempontokat is végig gondolni.
Javaslom, hogy sokadik szempont legyen az, hogy mi a gyártási darabár. Nem biztos hogy érdemes raklapnyi mennyiségű könyveket a szobában tárolni csak azért mert 1000 db fölött kedvezőbb a gyártási darabár.
Úgy gondolom, hogy minden könyv megtalálja  a maga olvasótáborát és és kimatekozott eladási árral, mindig hasznod lesz a könyv értékesítésen bármely példányszámot is választasz.

Fordulj hozzám bizalommal!
Tudod a Katiötletek kifogyhatatlanok:)

Remélem hasznos volt ez a rövid blogom. Kíváncsian várom a kérdéseiteket. Kommentben is kérdezhettek. Próbálj egy konkrét dologra rákérdezni, hogy konkrét választ adhassak. Ha nem szeretnél itt kérdezni nyíltan akkor ugyanitt az oldalon megtalálod az ingyenes rövid konzultációs lehetőséget. Vedd fel velem a kapcsolatot. És megválaszolom az alap kérdéseidet. Köszönöm a figyelmedet.

Üdv, Szabó Katalin, Katiötletek
nyomdai gyártás-előkészítés, könyvgyártás, könyvmarketing

Megjegyzések